149,75 1
Winkelwagen

Therapeutisch Werkmateriaal

Een beeld zegt meer dan duizend woorden
Ontwerpbureau Therapeutisch Werkmateriaal is hét ontwerpbureau voor visuele hulpmiddelen voor psychologen, therapeuten, coaches en andere professionals binnen de GGZ.

Producten

In Vuur en Vlam

In Vuur en Vlam brengt de regulatie van het zenuwstelsel bij stress en trauma in beeld. Geschikt voor psycho-educatie en cliëntgerichte interventies. Met dit werkmateriaal kun je met cliënten op een eenvoudige manier, vanuit een helicopterview het drie-enig brein in beeld brengen. Door het drie-enig brein als een puzzel in elkaar te leggen ontvouwt zich vanzelfsprekend inzicht in hoe hersendelen in een gezonde stresssituatie samenwerken.

In Vuur & Vlam staat symbool voor het levensvuur, deze metafoor is gekozen om aan te sluiten bij de positieve psychologie. Zo wordt duidelijk hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw levensvuur aan blijft.

€ 149,75

Traumakaarten

Traumakaarten zijn ontworpen voor therapeuten die werken met cliënten die een traumatische gebeurtenis hebben ervaren. Een traumatische gebeurtenis heeft invloed op alle delen van je wezen en kan de emotionele balans van de hersenen verstoren (Shapiro, 1995).

Het leggen van de kaarten maakt inzichtelijk hoe gedachten, gevoelens en fysieke gewaarwordingen met elkaar te maken hebben en hoe deze ons gedrag en onze relaties beïnvloeden. De kaarten zijn onderverdeeld in verschillende kleuren en onderdelen. Deze zijn apart van elkaar te gebruiken.

De kaarten nodigen uit om te werken met zowel intern gerichte aandacht (beleving) als extern gerichte aandacht (afleiding). Het richten van de interne aandacht op de traumatische herinnering in combinatie met het richten van de externe aandacht op de kaarten, stelt.

€ 29,95

COMMUNICATIEPOP

De communicatiepoppen zijn gemaakt vanuit de visie dat elke client een goede reden heeft om te doen wat hij doet. Maak inzichtelijk wat zich van binnen afspeelt en wat van buiten te zien en te horen is, achter elk gedrag zit een bepaald gevoel. De cliënt kan een gezicht kiezen die overeenkomt met wat de buitenwereld ziet en deze op het hoofd plakken. Lacht de cliënt dingen weg of toont hij of zij juist boosheid? Door een ander gezicht op het hart te plakken, wat voor de binnenwereld staat, wordt inzichtelijk of wat van buiten te zien is overeenkomt met wat zich van binnen afspeelt. Dit is namelijk niet altijd het geval. Door te werken met communicatiepoppen wordt duidelijk hoe het gevoel zich verhoudt tot het gedrag.

Door het jasje dicht en open te gebruiken kun je in het materiaal laten voelen hoe het is om het gevoel te verbergen of te tonen aan de buitenwereld. Wat doet dat met de cliënt?

De cliënt krijgt inzicht in zijn manier van communiceren waardoor het mogelijk wordt de reacties van de buitenwereld op het gedrag beter te begrijpen. Dit inzicht geeft een ingang om te kijken hoe de cliënt zijn communicatie beter af kan stemmen op wat zich van binnen afspeelt. Dit projectiemateriaal helpt de client het onderzoekend vermogen te vergroten, dit is een belangrijke basis voor herstel.

€ 29,95
Veilig online betalen met iDeal.
Vragen? Wij staan u graag te woord.

Visueel communiceren

Wij ontwerpen hulpmiddelen die therapeutische interventies kunnen ondersteunen en versterken. Mensen onthouden beelden beter dan woorden, voor een langere periode. Wij verbinden de binnen- en de buitenwereld, het hoofd, hart en lichaam door de kracht van verbeelden.

Mensen zijn visueel ingesteld. Visueel communiceren wordt ook wel de derde taal genoemd. Van al onze zintuigen is ons zicht de meest krachtige en efficiënte voor het ontvangen van informatie. 70% van de signalen die we binnenkrijgen, hebben te maken met onze visie. Zo’n 50% van je hersenen neemt deel in het verwerken van visuele informatie [Marieb et al]. Beeldinformatie verwerken we 60.000 keer sneller dan tekst. Mensen leren bijvoorbeeld 40% beter als er ondersteuning is van beeldmateriaal. Innovatieve designproducten kunnen therapie enorm versterken.

Bron: Marieb, E. N. & Hoehn, K. (2012). Human anatomy & physiology, 9th edition.

Reviews

Een echte aanrader voor therapeuten die psycho-educatie willen geven op een begrijpelijke wijze. Het materiaal is van fijne en natuurlijke kwaliteit waarbij ook nog gedacht is aan de natuur! Ik zou het niet meer kunnen missen.

Petra, therapeut GGZ.

Door de werkmaterialen te gebruiken tijdens mijn behandelingen werken wij door de verschillende lagen, waardoor inzicht in de te behandelen problematiek ontstaat en wij sneller tot de kern kunnen komen.

Claes, vaktherapeut beeldend.

Wij merken dat dankzij het gebruik van de visuele hulpmiddelen een ander gesprek tot stand komt. De client krijgt begrip en er is meer interactie in het gesprek waardoor de vertrouwensband sneller ontstaat.

Claudia, zelfstandig psychiater.
Therapeutisch Werkmateriaal

Groenekanseweg 6

3737 AG Groenekan

Lisette@therapeutischwerkmateriaal.nl

+31 (0) 6 - 2012 4433

Copyright © 2024 Therapeutisch Werkmateriaal
Webdesign & Development by Magic Bytes