Waarom het therapeutisch werkmateriaal?

Onze visie

"Zelf wijs kunnen worden van eigen verwarrende gevoelens,
belemmerende overtuigingen en fysieke reacties. "

Beeldmateriaal raakt ons op een andere manier en komt eerder binnen dan een woord. Een woord moet zich vertalen en een plek krijgen, een beeld slaat makkelijker op. Door visueel te maken wat we willen uitleggen, wordt jouw boodschap als therapeut of professional versterkt.

Nog te weinig wordt er eerst op een begrijpelijke wijze uitgelegd wat er speelt en wordt de client te weinig meegenomen om ook mee te komen in zijn of haar eigen proces. Nog te vaak wordt kennis achter gehouden, terwijl het juist zo helpend is wanneer een client zichzelf beter leert te begrijpen. Cliënten hebben recht op een begrijpelijke uitleg die gaat over wat er met ze aan de hand is. Het geeft houvast en een basis om te groeien. Als een client weet wat er aan de hand is en waarom draagt het bij om stappen te kunnen zetten. Daarom is er het therapeutisch werkmateriaal. 

Het ontwerpbureau voor therapeutisch werkmateriaal maakt gebruik van andere ateliers en hun kennis en vakmanschap met als doel duurzame, handgemaakte basismaterialen te maken voor de GGZ.

“Elk mens verdiend herkenning en erkenning, met dit materiaal kun je letterlijk gehoord en gezien worden.

nl_NLNederlands